V Prešove zozbierajú financie na výstavbu pamätníka obetiam komunizmu

14.03.2006 Prešov

Prešov 14. marca (TASR) - Verejnú zbierku na výstavbu pamätníka obetiam komunizmu chce zorganizovať prešovská samospráva. Návrhom na jej vypísanie sa zaobera...
Prešov 14. marca (TASR) - Verejnú zbierku na výstavbu pamätníka obetiam komunizmu chce zorganizovať prešovská samospráva. Návrhom na jej vypísanie sa zaoberali členovia mestskej rady na svojom zasadnutí v pondelok 13. marca a dnes o tom informovali novinárov.

Primátor mesta Milan Benč má dať žiadosť na Obvodný úrad v Prešove do 21. marca. Zbierku vyhlásia do siedmich dní od vydania povolenia na jej vykonanie. Má sa uskutočniť od 10. mája 2006 do 17. novembra 2008 a výnos z nej sa použije na financovanie nákladov na výstavbu fontány s umeleckým dielom vo vysokoškolskom areáli na Ulici 17. novembra a na osadenie pamätnej tabule na Hlavnej ulici.
Na prípravu výstavby a realizácie pamätníka obetiam komunizmu mestský parlament prijal uznesenie pred rokom a primátor následne ustanovil komisiu. O vypísaní zbierky rozhodli práve členovia tohto poradného orgánu. Darcovia budú môcť prispieť v hotovosti v pokladni mestského úradu a vkladmi a prevodnými príkazmi na účet mesta Prešov vo VÚB.
 

Vyberte región

mark